Mag een hond mee in een huurauto?

Elk jaar hangt er op parkeerplaatsen langs de Autobahn een herkenbaar beeld van een aangelijnde hond die na toiletbezoek wacht tot zijn baasje terugkomt. Helaas “vergeten” sommige hondenbezitters hun hond terug te brengen. U hoeft uw huisdier niet achter te laten. U kunt uw trouwe viervoeter ook meenemen op reis in een huurauto. Voor meer informatie lees je dit artikel of kijk je direct op de website van Road Trip Car.

Speciale transportbox voor honden

Sommige autoverhuurbedrijven staan ​​huisdieren toe in de kofferbak of op de achterbank. Eigenaren van gezelschapsdieren zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun dieren. Er zijn verschillende manieren om uw huisdier veilig te vervoeren, waaronder: B. Hondentuig of transportbox – Wij raden de laatste optie aan. Vanwege de zeer lage vraag naar dergelijke transportboxen is het momenteel echter niet mogelijk om zo’n box te reserveren bij een huurauto.

De veiligheid van uw huisdier moet u zelf regelen, want het is belangrijk om niet weggegooid te worden. Ook mogen dieren zich niet vrij in het voertuig kunnen bewegen of u hinderen tijdens het rijden. Natuurlijk is het ook in warme vakantielanden als Spanje, de Canarische Eilanden en Portugal erg belangrijk om je trouwe viervoeter niet in een afgesloten auto achter te laten. De temperatuur in de auto onder de brandende zon kan oplopen tot 60 tot 70 graden Celsius. Zorg dus voor voldoende drinkwater voor uw huisdier.

Honden vegen geen poten

Honden laten veel haar los en vegen hun pootjes niet af, dus het is een goed idee om een ​​hondendeken op ze te leggen om te voorkomen dat ze vies worden. Maak alle hondenharen schoon voordat u de huurauto inlevert. Anders moet het autoverhuurbedrijf op uw kosten extra schoonmaken. Als u uw hond mee wilt nemen op vakantie, controleer dan van tevoren of uw vakantieverblijf huisdieren toestaat.