Route


In een oogopslag

Kortste route:
  Raadpleeg voor de snelste
  route vanuit uw woonplaats
  Mappy en vul als
  bestemming Cornillon in
  (postcode 30630).
Informatie tolwegen:
  Het traject tussen Nancy
  en Bollène is bijna geheel
  een tolweg. Raadpleeg voor
  actuele informatie over
  de prijzen:
  www.autoroutes.fr
Overnachten onderweg:
  De volgende websites
  bevatten informatie, prijzen
  en de mogelijkheid tot on line
  reserveren van accommo-
  datie onderweg:
  Formule 1 Hotels
  Ibis Budgethotels
  Ibis Hotels
  Ibis Styles Hotels
  Mercure Hotels
  Novotel Hotels
  Sofitel Hotels
  Premiere Classe Hotels
  Campanile Hotels
  Kyriad Hotels
  Golden Tulip Hotels
  B&B Hotels
  Symboles de France
  Relais & Chateaux
  Chateaux & Hotels Collection
  Logis de France

Treininformatie:
  Informatie over prijzen en
  dienstregelingen van de
  Thalys vindt u op:
  Thalys

  Prijzen en dienstregelingen
  van de TGV vindt u op:
  TGV

Vlieginformatie:
  Een overzicht van tarieven en
  maatschappijen die naar en
  van Montpellier vliegen vindt u
  op
  Lowcostairlines

  Luchtvaartmaat-
  schappijen waar u on line
  kunt boeken en een auto
  kunt huren zijn:
  Transavia
  KLM
  Ryanair


Met de auto


Afhankelijk van waar u woont is het vanuit Nederland zo'n 1000 tot 1200 kilometer (10 tot 12 uur) rijden naar Villa Forza en vanuit Vlaanderen zo'n 850 tot 1000 kilometer. De afstand vanaf Utrecht is 1098 kilometer en vanaf Antwerpen 978 kilometer. Via Breda-Antwerpen-Brussel of via Eindhoven/Venlo-Maastricht-Luik rijdt u eerst naar Luxemburg. Vanaf Luxemburg is de route simpel. Via Metz, Nancy en Dijon rijdt u naar Lyon. De kortste route is dwars door Lyon heenrijden.
Afhankelijk van het tijdstip van de dag waarop u Lyon bereikt en van de drukte op de weg is het soms sneller om de oostelijke ringweg te nemen (u rijdt dan wel wat om).
Ten zuiden van Lyon rijdt u over de A7 naar Bollène, waar u de weg naar Pont-Saint-Esprit en vervolgens naar Bagnols-Sur-Cèze neemt. Ten noorden van Bagnols slaat u de D980 richting Barjac in, waarna u Villa Forza na zo'n 14 kilometer bereikt.
Indien u in de ochtenduren tussen 5 en 7 uur vertrekt, om de 2 uur een korte rustpauze inlast, regelmatig van chauffeur kunt wisselen en onderweg niet uitgebreid (en langdurig) gaat eten, zult u tussen 4 en 6 uur 's middags bij Villa Forza aankomen.
Overnachten onderweg
Vindt u de afstand wat te veel van het goede om in één dag te doen, dan zijn er tal van overnachtingsmogelijkheden onderweg. De bekende Accor-keten biedt hotels in alle prijsklassen, verdeeld over verschillende merken. Van goedkoop naar duur zijn dit Formule 1, Ibis Budget, Ibis, Ibis Styles, Mercure, Novotel en Sofitel. Ook de Louvre-keten biedt diverse hotelmerken. Opnieuw oplopend in prijs zijn dit Premiere Classe, Campanile, Kyriad en Golden Tulip. In de goedkope middenklasse kunt u tevens kiezen voor een van de B&B Hotels. In het hogere segment dienen zich de hotels van de ketens Symboles de France, Relais & Chateaux en de Chateaux & Hotels Collection aan. Bent u op zoek naar een sfeervolle overnachting in een kleinschalig hotel, dan zijn de (middenklasse) hotels die zich hebben verenigd in Logis de France een goede keuze. In de kolom links op deze pagina vindt u de links naar de websites van de genoemde hotelmerken.

Naar boven
Met de trein

U kunt ook de trein nemen. In de zomermaanden brengt de Thalys u elke zaterdag in 7 uur naar Avignon. Vanaf Brussel vertrekt de TGV het hele jaar door twee keer per dag naar Avignon (reistijd ca. 5 uur). Als u met de trein gaat dient u in Avignon wel een auto te huren.

Naar boven

Met het vliegtuig

Ook als u besluit het vliegtuig te nemen is het noodzakelijk ter plaatse een auto te huren (bij de meeste vliegmaatschappijen kunt u tegelijk met uw vliegticket een auto huren). Voor Nederlanders onderhoudt Transavia de goedkoopste vliegverbinding. Met deze maatschappij kunt u tussen april en begin oktober meerdere keren per week vanaf Rotterdam naar Montpellier vliegen (vanaf € 90 retour). Het hele jaar door kunt u dagelijks met de KLM naar Montpellier vliegen (vanaf € 130 retour). De vluchttijd is iets minder dan 2 uur. Vanaf Montpellier is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Villa Forza. Vanaf Brussel (Charleroi) vliegt Ryanair meerdere keren per week naar Nimes en Montpellier (vanaf ca. € 15 enkele reis, exclusief belastingen).

Naar boven